You, the petitioner
Piet en hans foto

Geen enkele moord mag verjaren

3,190 signatures

Sinds 2006 kan een moord in Nederland niet meer verjaren, tenzij het slachtoffer vóór 1988 is vermoord. Dat vinden wij onterecht. Als de vermoedelijke dader nog leeft en er voldoende bewijs is, moeten ook oudere moordzaken voor de rechter komen.

Petition

We

alle Nederlanders

 

establish that:

dat oudere moorden (gepleegd voor 1988) verjaard zijn en dat kan natuurlijk niet. In 2006 is de wet veranderd en sindsdien kunnen moorden niet meer verjaren. Helemaal terecht, want het is een ernstig delict. Maar ook moorden die voor 1988 zijn gepleegd mogen niet verjaren.

 

and request

het parlement om de wet zodanig aan te passen dat moorden die voor '88 zijn gepleegd niet meer als 'verjaard' te boek staan. Op die manier kunnen de daders berecht worden, mits er natuurlijk voldoende bewijsmateriaal is. Het gaat hier om mensenlevens en dus blijft er een opsporingsbelang. Alleen al uit respect voor de nabestaanden en de slachtoffers. Om die reden kunnen WOII-misdadigers ook nog altijd berecht worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-28 
Organisation:
Recherchebureau Centaur 
Website:

History

Signatures

Updates

Politie analyseert sonarbeelden

Op 12 maart 2018 heeft de politie op een meer in Liessel (de Brink) met sonar gezocht naar de auto van Piet. Die beelden worden op dit moment geanalyseerd om te kijken of de auto mogelijk deels onder het zand ligt.

+Read more...

Hopelijk levert dit eindelijk meer duidelijkheid op voor de familie. Want zaterdag 17 maart was het exact 44 jaar geleden dat Hans en Piet zijn verdwenen en nog steeds zijn de Astense vrienden niet teruggevonden. Er moet gewoon een einde komen aan deze slopende onzekerheid voor hun broers en zussen. Steun hen door de petitie te tekenen

2018-03-19

Morgen Stille Tocht tegen verborgen verdriet

Lieve allemaal! Morgen om 9.30 uur is de stille tocht in Den Haag vanaf het Plein voor de ingang van de Tweede Kamer. Iedereen die mee wil lopen is welkom.

+Read more...

Daarna bieden we onze handtekeningen aan bij de Tweede Kamer in de hoop dat de Kamerleden dit onderwerp op de agenda zullen zetten zodat oudere moorden ook niet langer als verjaard te boek staan. Aan dit verborgen verdriet moet een einde komen!

2017-05-08

Enorme media-aandacht voor petitie

Steeds meer kranten en omroepen willen aandacht besteden aan de petitie. De Limburger, het Eindhovens Dagblad, Omroep Brabant, Trouw, omroep Max, Eenvandaag, Rtl-niews, Sbs6, Crimesite.nl, opiniestukken.nl en Peelbelang.

+Read more...

Hopelijk gaat het aantal ondertekeningen hierdoor nog verder stijgen! Kijk ook op Facebook: Centaur Rb of Twitter: @CentaurRecherch

2017-05-03